09/10/2017 admin

Vacature Office Manager

FairClimateFund en Fair & Sustainable delen een kantoor in Utrecht. Voor de ondersteuning van de werkzaamheden op het kantoor te Utrecht zoeken wij op zeer korte termijn een Office Manager.

Fair and Sustainable Consulting BV adviseert bedrijven en organisaties die – door het uitvoeren van economische programma’s – willen werken aan een duurzame verbetering van het inkomen en de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden. Fair & Sustainable biedt haar kennis, ervaring en wereldwijde netwerk aan om partnerships te creëren tussen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die het duurzame gebruik van hulpbronnen en een eerlijke distributie van welvaart willen bevorderen. De werkzaamheden van Fair & Sustainable vinden plaats in Afrika, Azië en Zuid Amerika, maar ook in Nederland.  Bij Fair & Sustainable in Utrecht werken 18 consultants met verschillende profielen en disciplines. Voor meer informatie zie www.fairandsustainable.nl

FairClimateFund BV is een ambitieus en sociaal klimaatfonds dat huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geeft tot klimaatfinanciering. Met de verkoop van Fairtrade CO2 rechten (carbon credits) kan een huishouden de investering in duurzame energie (oa. clean cookstoves, biogas) zelfstandig terugverdienen. De carbon credits worden verkocht aan bedrijven en instellingen  die hun CO2 -uitstoot willen compenseren met een positieve impact zowel op klimaat als op de mensen in ontwikkelingslanden (planet and people). FairClimateFund heeft een unieke positie in de markt als aanbieder van Fairtrade gecertificeerde carbon credits. Het team bestaan uit 5 mensen. Voor meer informatie zie  www.fairclimatefund.nl.

Office Manager  (24 uur)

Taken Fair & Sustainable Consulting (16 uur)

Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en het op orde houden van de administratieve organisatie van Fair & Sustainable en ontwikkelt voorstellen voor efficiënte(re) werkprocessen. Je bent verantwoordelijk voor facilitaire zaken op het kantoor voor alle huurders, inclusief contacten daarover met externe leveranciers. Je ondersteunt de directeur en de consultants bij praktische, secretariële en logistieke zaken en organiseert vergaderingen en workshops. Je bent verantwoordelijk voor het up to date houden van de website van Fair & Sustainable en andere communicatie-uitingen.

Taken FairClimateFund (8 uur)

Je bent verantwoordelijk voor de stroomlijning van de interne administratieve organisatie ter ondersteuning van de in- en verkoop van carbon credits. Je beheert de voorraden in Google/Sheets en in de registers en maakt contracten in samenwerking met de Fund Manager en je bent verantwoordelijk voor de certificaten. Je zorgt voor algemene secretariële activiteiten, zoals agendabeheer, visumaanvragen en kan worden ingezet voor de organisatie rondom promotionele bijeenkomsten (stands, workshops, mailings). Je ondersteunt het team met ICT-beheer van soft- en hardware (bv. CRM) en formuleert pro-actief verbetertrajecten die je in overleg met de Fund Manager uitvoert.

Wij vragen

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO/HBO niveau en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een commerciële omgeving. Je bent proactief en klantvriendelijk, je ziet het werk liggen en weet van aanpakken. Je kunt goed zelfstandig werken, bent nauwkeurig en houdt van organiseren. Je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend en je vindt het prettig om met klanten in binnen en buitenland te communiceren. Je hebt een dienstverlenende instelling en je communiceert en overlegt goed met collega’s en ziet erop toe dat afspraken worden nagekomen. Je hebt ervaring en kennis van geautomatiseerde administratieve en financiële systemen (Google (mn Sheets), MS Office) en je bent handig met ICT-beheer van diverse soft- and hardware. Je kunt zelfstandig CRM systemen toepassen en websites bijhouden en vragen beantwoorden. Afwisseling en soms hectiek schrikt niet af, maar vind je juist leuk en uitdagend. Je bent bereid de beschikbare uren over 4-5 dagen te verdelen. Je hebt een uitstekende kennis van het Engels en Nederlands en bij voorkeur ook van het Frans of Spaans.

Wij bieden

Een veelzijdige en uitdagende functie voor een periode van minimaal 1 jaar met kans op verlenging, waarbij niet alleen je organiserende en administratieve capaciteiten worden aangesproken, maar ook je contactuele en representatieve vaardigheden. Een interessante functie bij twee relatief jonge bedrijven waar nog veel ontwikkelwerk moet plaatsvinden. De functie is ingeschaald in BBRA schaal 7, minimaal 2.006 en maximaal 2.656,- op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Voor meer informatie over de functie bel je met Wilfried Schasfoort, Directeur Fair & Sustainable: +31 (0) 6 233 790 19 of met Neera van der Geest, Directeur FairClimateFund +31 (0) 6 506 573 58.  

Je schriftelijke sollicitatie met CV, kun je tot uiterlijk 24 oktober a.s. per e-mail sturen naar Fair & Sustainable, onder vermelding van “Sollicitatie Office Manager”. Het mailadres is info@fairandsustainable.nl.